Tiistaina minut valtasi vastustamaton juustokakkuhimo. Khrestelin vielä lupauduttua värjäämään hiukseni kakkupalkalla, ei minulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kipaista lähikauppaan aineksia hakemaan.

 

Sitruuna-appelsiinijuustokakku

Pohja:

  • 180g Digestive-keksejä
  • 75g voita

Täyte:

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl  Flora vispiä (20%)
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
  • 2 rkl appelsiinisitruunainkiväärimarmeladia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria (tai maun mukaan)
  • 3 tl liivatejauhetta liuotettuna pieneen tilkkaan kuumaa vettä

Murskaa keksit. Lisää hieman sulanut voi ja painele muruseos irtopohjavuokaan.

Vaahdota Flora vispi. Vaahdota valkuaiset. Sekoita vaahdot ja lisää tuorejuusto, kuoriraasteet, marmeladi ja vaniljasokeri. Purista sitruunan ja appelsiinin mehu seokseen.  Lisää sokeria maun mukaan. Liuota liivatejauhe kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita syntynyt neste täytteeseen kapeana nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

 

Tätä herkkua mussutettiin sitten oikein urakalla hyvässä seurassa hiusten värjäyksen yhteydessä. Ihanan raikasta ja höttöistä, nam.